Pavebesøket begynner en dag senere

Mexico By - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II vil i følge Den katolske kirke i Mexico besøke landet fra 30. juli til 1. august i år. Besøket finner sted en dag senere enn opprinnelig planlagt, opplyser en talsmann for den meksikanske bispekonferansen, men noen grunn for utsettelsen oppgis ikke. Den 31. juli vil paven helligåre indianeren Juan Diego, seeren fra Guadalupe.

Før besøket i Mexico skal paven delta på den katolske Verdensungdomsdagen i Toronto i Canada. Sommerens besøk blir pavens femte til Mexico - forrige gang var i januar 1999.

Juan Diego (1474-1548) skal ifølge overleveringen tre ganger hatt åpenbaringer av Maria i Guadalupe i 1531. Opprinnelig var det snakk om at han skulle helligkåres i selve Guadalupe, men på grunn av den forventede tilstrømmingen av troende er seremonien flyttet til et 10.000 mål stort areal på grensen mellom Ecatepec og Texcoco, to forsteder til Mexico By (Ciudad de Mexico). Kirkelige kretser i Mexico regner med at opptil fem millioner troende kan komme til seremonien.

Kathpress 29. mars 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
29. mars 2002