Bekrefter pavebesøk i Polen i august

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul II vil besøke Polen mellom 16. og 19. august 2002, bekreftet Vatikanet fredag. Dette blir pavens 98 utenlandsreise og det niende besøk i hjemlandet siden han ble pave i oktober 1978. I følge opplysninger fra kirkelige kretser i Polen vil paven feire en stor messe i sitt gamle bispesete Kraków og besøke det populære valfartsstedet Kalwaria Zebrzydowska i nærheten av sin fødeby Wadowice. Det er uklart om paven også vil ta en avstikker til sine elskede Tatra-fjell.

Under sitt besøk i hjemlandet vil paven i følge nyhetsbyrået Polska Agencja Prasowa konsekrere basilikaen for Den guddommelig barmhjertighet, og dette bekreftes av Msgr Renato Boccardo, som i forrige uke besøkte Polen for å forberede pavebesøket. Den nye valfartsbasilikaen ligger i Lagiewniki i utkanten av Kraków, hvor den hellige Faustina Kowalska (1905-38) levde.

Faustina levde som nonne i 13 år og utførte beskjedne oppgaver som kokk, gartner og portner. Hun levde imidlertid et intenst åndelig liv preget av visjoner, åpenbaringer og skjulte stigmata. Hennes mystiske erfaringer var sentrert om hengivenheten for Den guddommelige barmhjertighet.

Kathpress og Catholic World News 26. april og Zenit 23. april 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
26. april 2002