Milingo oppfordrer skuffede tilhengere til å vende tilbake til Kirken

Lusaka - KI (KAP) - Den omstridte zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo oppfordrer alle de tidligere katolske prestene som har snudd ryggen til Kirken på grunn av «tilfellet Milingo», til å vende tilbake. Han er nå forsonet med Kirken, sa Milingo til det zambiske fjernsynsselskapet ZNBC, og derfor burde også hans tilhengere gjøre det samme.

Erkebiskop Milingo skapte i fjor overskrifter verden over da han tok del i en massevigselsseremoni i Moon-sektens regi. Etter noen måneder avla han et personlig besøk hos pave Johannes Paul II, og vendte da tilbake til Kirken. Etter en ett år lang taushetsbot kunne han i november for første gang feire messe offentlig.

I intervjuet mente den 72-årige Milingo at han med sitt «bryllup» ikke hadde skuffet Gud. Kanskje hadde mange mennesker blitt skuffet over ham, men ikke Gud. Han kunne ikke lenger leve sammen med sin «ektefelle» Maria Sung, fordi hans bånd til Gud var det eneste sanne.

Milingo kom for to uker siden på besøk til sitt hjemland Zambia. Tidlig i 2003 skal han gjenoppta sin sjelesørgeriske virksomhet i Zagarolo i nærheten av Roma.

Kathpress 20. desember 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
20. desember 2002

av Webmaster publisert 24.12.2002, sist endret 24.12.2002 - 10:57