Charles de Foucauld nærmere saligkåring

Vatikanet - KI (CWN) - Saligkåringsprosessen for Charles de Foucauld har tatt et skritt fremover med den foreløpige godkjennelsen av et mirakel som tilskrives hans forbønn.

Charles de Foucauld (1858-1916) var en fransk prest som døde i Algerie og har inspirert mange katolikker med sin spiritualitet. I 2001 kalte pave Johannes Paul II ham for en modell for dialogen med den muslimske verden «i de landene hvor det er spenninger mellom kulturelle og religiøse samfunn». Etter mange års fredelig vitnesbyrd for muslimene i det avsidesliggende sørlige Algerie ble han drept den 1. desember 1916 av medlemmer av tuaregstammen, som han hadde levd blant.

Hans saligkåringsprosess ble innledet i april 1978 i bispedømmet Ghardaien i Algerie, hvor han døde. I 2001 undertegnet paven dekretet fra Helligkåringskongregasjonen som erklærte hans «heroiske dyder», noe som ga ham tittelen Venerabilis, «Ærverdig». Dermed er veien åpen for saligkåring så snart et mirakel er anerkjent.

Nå har erkebispedømmet Milano fullført sin granskning av en medisinsk sett uforklarlig helbredelse av en mann som led av kreft. Kardinal Dionigi Tettamanzi, erkebiskop av Milano, vil snart komme med den offisielle erklæringen om at en gruppe leger og teologer er enige om at helbredelsen er mirakuløs. Dokumentene blir deretter oversendt til Roma, hvor Helligkåringskongregasjonen på stadfeste resultatet av erkebispedømmets undersøkelser før saligkåringsdekretet kan utstedes.

Catholic World News 3. mars 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. mars 2003

av Webmaster publisert 05.03.2003, sist endret 05.03.2003 - 00:11