Kirken vil bygge katolske universiteter

Vatikanet/Abuja - KI (KAP/Zenit) - Den katolske kirke vil styrke sitt samfunnsmessige nærvær i Nigeria gjennom å bygge en rekke katolske universiteter. Vatikanradioen melder at biskopene i dette landet med størst befolkning i Afrika har begynt å samle inn penger til opprettelsen av The Catholic University of Nigeria. Denne høyskolen skal være det første skrittet i oppbyggingen av et nett av katolske universiteter i hele landet.

Erkebiskopen av hovedstaden Abuja og president for den nigerianske bispekonferansen, John Onaiyekan, understreket ved presentasjonen av prosjektet at Kirken i fremtiden vil innta en sterkere rolle innen utdannelsessektoren i landet. Hittil har Kirkens nærvær på høyskoleområdet vært begrenset til presteseminarene og The Catholic Institute of Western Africa i Port Harcourt.

Ifølge Vatikanradioen ønsker den nigerianske regjeringen prosjektet velkommen. De har på bakgrunn av krisen i de statlige utdannelsesinstitusjonene oppfordret private til et større engasjement. Befolkningen i Nigeria består av halvparten kristne og halvparten muslimer. Rundt 20 millioner tilhører Den katolske kirke.

Kathpress 3. april og Zenit 4. april 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
4. april 2003

av Webmaster publisert 23.04.2003, sist endret 23.04.2003 - 20:51