Opus Dei vil endre Da Vinci-film

I en pressemelding henstiller Opus Dei Sony Pictures om å fjerne innslag som kan såre katolikker i den kommende filmen om Da Vinci-koden. Opus Dei mener Da Vinci-koden gir et vrengbilde av Den katolske kirke, og sier svært mange føler smerte over bokens manglende respekt for kristnes tro. Opus Dei understreker at det er uaktuelt å oppfordre til boikott eller andre aksjoner mot filmen som får premiere i mai.

-Vi tror på Sony Pictures evne og vilje til å være forståelsesfulle og konstruktive. Gjennom en slik forsonende gest kan Sony demonstrere at ytringsfrihet kan forenes med respekt for religiøs tro, og at respekt er et fritt valg og ikke en følge av sensur eller trusler, sier Opus Dei i pressemeldingen.

Opus Dei oppfordrer også Sony til å vise sin gode vilje ved å gi "en mindre gave" til Kirkens arbeid for nødstedte i Afrika og på den måten fokusere på de karitative sider ved Kirkens virksomhet.

Til nyhetsbyrået AP sier en talsmann for Sony at filmen ikke er en religiøs pamflett som har til hensikt å kritisere noen gruppe. Flere norske aviser og nettredaksjoner har referert pressemeldingen fra Opus Dei, men bare den delen som går på anmodningen om å endre filmen. Samtidig karakteriseres organisasjonen reservasjonsløst som 'ultrakonservativ'.

Les hele pressemeldingen fra Opus Dei.

Melding fra Opus Dei / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (21. februar 2006)