Pavehus kjøpes av kirken

 Se også:

Karol Wojtylas hus i Polen og Joseph Ratzingers hus i Tyskland har blitt kjøpt av Den katolske kirken i de respektive land.

Det katolske stiftet München meddelte 31. mars at Den katolske kirken i Tyskland har kjøpt huset i Marktl am Inn i Sør-Tyskland der pave Benedikt XVI ble født 16. april 1927. Huset ble kjøpt av "Stiftelsen pave Benedikts XVI fødehus", som ble opprettet særskilt for formålet. Huset skal nå bli museum. Forhåpentligvis kan Benedikt XVI besøke huset når han besøker Bayern i september. Huset ble tidligere eid av Claudia Dandl, som besluttet å selge huset da flere pilegrimer ville besøke det.

I Wadowice i Polen har den polske forretningsmannen Ryszard Krauze kjøpt og skjenket kirken huset der Karol Wojtyla ble født. Krauze er en av Polens rikeste menn og eier et programvareforetak. Han kjøpte huset av en amerikaner som hadde arvet huset av sine forfedre, som var polske jøder. Huset er allerede et museum og har omkring 5000 besøkende hver dag. Karol Wojtyla ble født i huset 18. mai 1920.

Vatikanradioen (6. april 2006)

av Webmaster publisert 06.04.2006, sist endret 06.04.2006 - 17:03