Kardinal Agnelo fordømmer sosial ulikhet og korrupsjon

Brasils biskoper fordømmer i hyrdebrevet "Valg 2006" sosial urettferdig og korrupsjon og sier det er nødvendig med nye politiske prioriteringer. Valgseieren til det brasilianske arbeiderpartiet (PT) i 2002 gav håp om større rettferdighet, men dette er ikke blitt infridd. Kardinal Geraldo M. Agnelo kritiserer også neoliberale tendenser i brasiliansk økonomi.

Samtidig understreker erkebiskopen av Sao Salvador da Bahia at biskopene ikke anbefaler noen bestemt kandidat i valget i oktober, men derimot ønsker å gi landets katolikker kriterier å vurdere de politiske partiene og deres kandidater etter.

Generalsekretæren for bispekonferansen, biskop Odilo Scherer, uttaler at kristne ikke kan tillate seg å holde seg utenfor politikken. Også det å avstå fra å stemme er en politisk handling.

President Luis Inacio "Lula" da Silva fra PT, som vant valget i 2002, fremsto med sine sosiale programmer og fagforeningsbakgrunn som en håpets fanebærer. Flere korrupsjonsskandaler i partiet og blant koalisjonspartnere har undergravet dette bildet. Ifølge de siste meningsmålingene er "Lula" likevel favoritt også i høstens valg.

Kathpress (6. april 2006)

av Webmaster publisert 06.04.2006, sist endret 06.04.2006 - 17:38