Mer enn 10.000 ungdommer markerte Verdensungdomsdagen i Saigon

 Se også:

Mer enn 10.000 vietnamesiske ungdommer deltok i en markering av den 21. Verdensungdomsdagen palmesøndag, arrangert av erkebispedømmet Ho Chi Minh-byen.

Ved åpningen av møtet ble pave Benedikt XVIs budskap til Verdensungdomsdagen - som i år blir feiret på bispedømmeplan - opplest. Arrangørene vektla særlig den følgende setning i det pavelige budskapet:

"Kjære ungdommer, jeg anbefaler dere å bli kjent med Bibelen, og å alltid ha den tilgjengelig, slik at den kan bli som et kompass for dere og vise dere den vei dere skal gå."

Arrangementet startet kl 16.30 og ble avsluttet kl. 20.30 lokal tid, men deltagerne møttes utenfor pastoralsenteret flere timer før det startet. De sang, ba og leste Bibelen sammen mens de ventet på at feiringen skulle begynne.

Nguyen Van Son, en sosiologi-student fra byen, fortalte AsiaNews:

-Dette er en strålende anledning til å møte likesinnet ungdom og til å utveksle erfaringer og meninger om livene våre, og til å lære mer om Bibelen.

- Livet er hardt her, men vi unge bevarer vår tro og forsvarer Kirken, sa en av de unge som ventet på å komme inn på området der feiringen skulle skje.

- Vi arbeider ikke for å øke vår sosiale posisjon, for det ville bety å svikte vår tro og å ikke ta i mot Jesu kjærlighet. I våre dager utfordres vi av konsumisme og ateisme - vi prøver imidlertid å konfrontere disse fristelsene som truer vår sosiale struktur.

En annen ungdom forteller AsiaNews:

- Jeg ønsker å bli katolikk fordi jeg har observert dem en lang tid, og jeg ønsker å bli som dem og delta i deres aktiviteter. De gir meg håp for fremtiden.

Ho Chi Minh-byen har ca. 8 millioner innbyggere, hvorav 800.000 er katolikker.

AsiaNews (11. april 2006)

av Webmaster publisert 11.04.2006, sist endret 11.04.2006 - 12:49