Kvinne som forsvarte korset anklages for blasfemi

Naseem Bibi sitter isolert i et fengsel i Kasur, anklaget for blasfemi av en gruppe muslimer fordi hun tok det hellige kors i forsvar. Hun skal angivelig ha fornærmet Kaba - muslimenes mest sentrale helligdom i Mekka.

Dommerne har avslått å løslate kvinnen mot kausjon. Hennes mann og barn har gått i dekning fordi de frykter represalier fra fundamentalistiske muslimer.

Ektemannen forklarer til Sharing Life Ministry Pakistan (SLMP) at problemene startet 3. mars da en gruppe muslimske menn protesterte mot Muhammed-karikaturene i Kasur. Følget kritiserte Bush og kristendommen og skal så ha tegnet korset på en avfallshaug. Naseem løp ut til den protesterende gruppen og sa at de var i ferd med å gjøre den samme feilen - de krenket et symbol som de kristne holder hellig, samtidig som de protesterte for å ha blitt ydmyket selv.

Muslimene kom tilbake senere der Naseem bodde. De beskyldte henne for blasfemi og tilkalte politiet. Blir Naseem funnet skyldig i blasfemi, kan hun i følge pakistansk lov bli straffet med døden til følge eller få livstidsdom.

Den katolske kirke og menneskerettighetsorganisasjoner har forsøkt å få myndighetene til å avskaffe dødsdommen i landet. Til nå har de pakistanske myndighetene vist lite vilje til å imøtekomme disse fordringene.

Fengselsvesenet har nektet medlemmer av Sharing Life Ministry Pakistan å besøke den fengslede kvinnen.

AsiaNews (17. april 2006)

av Webmaster publisert 17.04.2006, sist endret 17.04.2006 - 13:22