Sudans president møter paven for samtaler om Darfur

Caritas Internationalis uttrykker håp om progresjon i fredsarbeidet i Darfur, i forbindelse med at pave Benedikt XVI og den sudanesiske presidenten Omar al-Bashir fredag den 14. september møtes for samtaler. Det verdensomspennende katolske bistandsnettverket uttrykker at fredagens møte kan være en gylden anledning for verdenssamfunnet til å igjen sette den vedvarende humanitære katastrofen i Darfur høyt på dagsorden.

"Caritas og dens partnere er vitne til at befolkningen i Darfur lider fryktelig," forteller Caritas Internationalis' generalsekretær Lesley Anne Knight. "Vi vet at det kun er gjennom en holdbar fredsprosess og ved en slutt på voldsbruk fra begge sider at lidelsene kan få en slutt."

"Møtet mellom paven og Sudans president kan bli et steg fremover for Sudans befolkning, særlig i Darfur. Det gir oss en viktig mulighet til engasjement og til å sette den humanitære krisen på dagsorden".

Darfur er fremdeles en av verdens verste humanitære kriser, og konflikten har vart i over fire år. Rundt 2,2 millioner mennesker er på flukt, og fremdeles tvinges stadig flere til å forlate sine hjem. Ifølge Caritas Internationalis ble 170 000 drevet på flukt bare første halvdel av 2007.

Caritas Internationalis arbeider aktivt i området og gir gjennom sine medlemsorganisasjoner og partnere livreddende assistanse og grunnleggende tjenester til over 300 000 mennesker hver år.

Zenit / Caritas Internationalis (12. september 2007)

av Webmaster publisert 12.09.2007, sist endret 12.09.2007 - 16:09