Erfaren diplomat blir ny nuntius til Venezuela

Erkebiskop Pietro Parolin, undersekretær for Statssekretariatets seksjon for relasjoner med statene siden 2002, ble den 17. august 2009 utnevnt til apostolisk nuntius til Venezuela av Benedikt XVI. Han ble i forbindelse med sin nye tjeneste samme dag forfremmet til erkebiskop av titularerkebispesetet Aquipendium. Parolin har tidligere vært Den hellige stols sjefsforhandler med Kina, Vietnam og Israel.

Utnevnelsen, som tidligere denne måneden ble forutsett av Vatikan-kjenneren Andrea Tornielle fra avisen Il Giornale, gir den erfarne diplomaten en ny og frisk utfordring: å ivareta Den hellige stols interesser i et land som, med president Hugo Chavez i spissen, har hatt en rekke konfrontasjoner med Den katolske kirke.

En annen veteran fra statssekretariatet, Msgr. Ettore Balestero, tar over stillingen som undersekretær for Statssekretariatets seksjon for relasjoner med statene.

Den respekterte Vatikan-kjenneren Andrea Tornielle har nylig også meldt om den snarlige pensjoneringen til kardinal Renato Martino, president for Det pavelige råd for Rettferdighet og Fred.

Les mer:

Pope appoints key Asian negotiator as nuncio to Venezuela (UCAN)

CWN - Catholic World News (17. august 2009)

av Webmaster publisert 18.08.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04