Katolsk ukeslutt: 18. mai

Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS | Følg oss på Twitter

Den katolske kirkes forhold til jødedommen, slik den fremstilles i Det annet vatikankonsil, er "bindende for alle katolikker," sier kardinal Kurt Koch. 

Da pave Benedikt i 2009 opphevet ekskommunikasjonen av fire SSPX-biskoper, ble det kjent at en av disse, Richard Williamson, var en holocaustfornekter. CNS undersøker prestebroderskapet forhold til jøder i dag.

Hva er egentlig novenens historiske opprinnelse, og hva symboliserer tallet ni? NTM-bloggen har mer.

– Kristne til Beirut, Alawittene til graven, er blant ropene som har gjallet i gatene under opprøret mot Assad-regimet. RNS ser på kristne syreres komplekse forhold til den sittende president Bashar Assad

Pave Benedikt ba katolikker la seg inspirere av renessansen og skape en ny kristen kultur, da han søndag besøkte byen Arezzo i Toscana.

Vatikanet har laisert Raymond Lahey, den tidligere biskopen av Antigonish, Nova Scotia, etter at han i januar ble dømt til 15 måneders fengsel for besittelse av barnepornografi. 

En verden uten gudstro ville vært "en katastrofe", sier den tidligere engelske statsministeren Tony Blair, som konverterte til katolisismen i 2007.

... og skal du diskutere med ateister på nettet? Pass deg så du ikke faller i disse fem klassiske fellene.