Katolsk ukeslutt: 4. mai

Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS | Følg oss på Twitter

Kravene om kardinal Sean Bradys avgang øker etter tirsdagens BBC-dokumentar The Shame of the Catholic Church. Programmet undersøkte Bradys rolle da han som biskopens sekretær i 1975 deltok i en kirkerettslig undersøkelse mot det som viste seg å være en seriemisbruker. Brady avviser at han kommer til å trekke seg, og presiserer at han kun gjorde sin plikt som sekretær.

Pave Benedikt har donert 150 000£ (1,4 millioner kroner) til det britiske ordinariatet Our Lady of Walsingham, noe som viser "hans personlige engasjement i arbeidet for kristen enhet og ordinariatets spesielle plass i hans hjerte", ifølge nuntius til Storbritannia, erkebiskop Antonio Mennini.

Fr. Robert Barron forklarer hvordan en lesning fra påsketiden er viktig for stridstemaet tro vs. fornuft.

Også blant pavens venner finnes det en viss bekymring for konsekvensene av en mulig forsoning mellom Vatikanet og SSPX, skriver John Allen

En 70 år gammel enke - mor til tre og bestemor til fem - har avlagt evige løfter hos klarissene i den spanske byen Canals. 

... og journalisten Mario Galgano har skrevet bok om de 100 vanligste fordommene mot pave Benedikt XVI