Katolsk ukeslutt: 3. august

Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS | Følg oss på Twitter

castel gandolfo
Pave Benedikt under onsdagens generalaudiens på
Piazza della Libertà
i Castel Gandolfo.

Pave Benedikts besøk til Libanon i september står i fare for å bli avlyst grunnet den usikre situasjonen i nabolandet Syria, hevder Rome Reports

Samtidig sier kardinal Tarcisio Bertone at Benedikt sannsynligvis kommer med sin fjerde encyklika i forbindelse med Troens år.

Ni kristne sykepleiestudenter i Pakistan hevder at de ble forgiftet som hevn for ikke å følge de strenge Ramadan-reglene.

Det kristne menneskesynet er langt mer realistisk, og dermed politisk interessant, enn liberalismens menneskesyn, skriver Eskil Skjeldal.

L’Osservatore Romanos Giulia Galeotti kritiserer katolikken Melinda Gates' nye Afrika-prosjekt om prevensjon.

To prester vil fra og med august være tilgjengelig for samtaler med besøkende til Vatikanmuseet.

Ord som forpliktelse og selvoppofrelse har fått stadig mindre mening hos det moderne menneske, sa Lars Roar Langslet under sitt Olsok-foredrag i Trondheim 29. juli.

En nederlender har bygget en eksakt kopi av Noas Ark slik den beskrives i Bibelen, etter å ha hatt en drøm hvor hjemlandet oversvømmes.

Relativismen resulterer til syvende og sist til en "intoleranse for Gud", skriver den nye prefekten for Troskongregasjonen, erkebiskop Gerhard Ludwig Müller, i en ny bok om pave Benedikts Regensburg-forelesning.

Og bloggen Catholic Sistas presenterer morsomme fakta om helgener som du ikke en gang visste at du lurte på.