Nordiske biskoper: Be for Syria!

Formannen i Den nordiske bispekonferanse, Anders Arborelius OCD, har på vegne av biskopene i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island kommet med følgende erklæring:

Situasjonen i Syria blir stadig mer kaotisk, og stridighetene fortsetter å ramme flere og flere sivile. Nylig ble to ortodokse erkebiskoper bortført og deres sjåfør drept. De kristne er spesielt utsatte og mange forlater nå landet. Vi, biskopene i Den nordiske bispekonferanse, oppfordrer derfor alle troende i de nordiske land til å be for fred og rettferdighet i Syria, og gjøre alt som står i deres makt for å hjelpe de nødlidende i Syria samt de som er tvunget til å flykte til andre land. En del av disse flyktningene er allerede kommet til våre respektive land, og vi mottar dem med åpne armer. Vi føler med det syriske folk og ber Gud om å hjelpe dem.

+Anders Arborelius OCD

Caritas er den organisasjonen med størst nettverk på bakken inne i Syria og i nabolandene. Støtt deres arbeid.