Katolsk ukeslutt: 8. november

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Generalaudiens
UKENS BILDE: Pave Frans omfavner en mann
rammet av den sjeldne genetiske sykdommen Neurofibromatosis.

Pave Frans fordømte «bestikkelsens gudinne» og foreldre som lar sine barn mates av «korrupsjonens urene brød», under dagens messe i Casa Santa Marta.

Prester og legfolk «tillates ikke» å delta på møter og arrangementer der ektheten til de angivelige privatåpenbaringene i Medjugorje «tas for gitt», heter det i et brev fra Troskongregasjonen til amerikanske biskoper.

Johannes Pauls møte med den skandaleomsuste grunnleggeren av Kristi Legionærer, Marcial Maciel Degollado, var en feilvurdering, sier hans tidligere sekretær kardinal Stanislaw Dziwisz av Krakow.

Pavens Frans' fysiske nærvær går «hånd i hånd med hans voksende virtuelle tilstedeværelse», sier Vatikanets webmaster i et intervju med Andrea Tornielli.

Den meksikanske biskop Miguel Patiño Velasquez av Apatzingan har mottatt dødstrusler fra narkokartellet «Tempelridderne» etter å ha fordømt volden som preger bispedømmet.

De krigførende parter i Syria la nylig ned våpnene i tre dager under oppføringen av en 12.3 meter høy bronsestatue av Jesus i byen Saidnaya.

Og sist men ikke minst: Michael Baruzzini og fr. Robert Barron anmelder den kinoaktuelle storfilmen Gravity.