Katolsk ukeslutt: 16. januar

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Etter å ha feiret messe i Manilas katedral fredag morgen, gjennomførte Frans et overraskelsesbesøk til 300 barnehjemsbarn drevet av veldedighetsorganisasjonen ANAK-Tnk. Senere, under et møte med familier i Asia Arena, advarte han mot «ideologisk kolonisering» av familien, og kom i tillegg med litt ekteskapsrådvivning

Mer Frans: – Fornærmer du moren min kan du vente deg en på tygga. Pavens uttalelser om ytringsfrihet og respekt under pressekonferansen på flyet til Filippinene skaper ikke uventet debatt. Vatikanets pressetalsmann så seg endog nødt til å komme med klargjørende uttalelser.

Erkebiskop Ignatius Kaigama av Jos ber det internasjonale samfunn om å bidra mer i kampen mot Boko Harams terrorvelde i Nigeria, og sier at terrorgruppen må møte samme motstand og engasjement som angrepene i Paris.

Iranske akademikere har oversatt Den katolske kirkes katekisme til persisk.

... og fr. Bernardo Cervellera besøker en "femstjerners-flyktningeleir" i hagen rundt kirken Mar Elias i Erbil, Irak, hvor sognepresten gir barna håp gjennom skolegang, musikk og kunst.