Katolsk ukeslutt: 20. februar

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Aktelse for liturgien og kunsten å preke var blant temaene pave Frans fremhevet under et to timer langt møte med Romas prester denne uken.

Sjefen for Sveitsergarden bekrefter skjerpet sikkerhet rundt paven grunnet trusler fra militante islamister.

Mens vi snakker om trusler: På tross av innstendige oppfordringer fra Roma om å komme seg i sikkerhet – Den apostoliske vikar av Libya, fransiskaneren Giovanni Innocenzo Martinelli (73), sier han heller vil bli martyr enn å forlate sin lille flokk i Tripoli.

Situasjonen i Ukraina er «den verste humanitære katastrofen i Øst-Europa etter Den annen verdenskrig», ifølge lederen for den gresk-katolsk kirke i Ukraina, Sviatoslav Shevchuk

Erkebispedømmet Köln i Tyskland er verdt hele 3.35 milliarder euro, ifølge en fersk offentlig rapport, en sum som er større enn hele Vatikanets samlede verdier på 2.64 milliarder euro.

Noen som husker kardinal Tarcisio Bertone? – Jeg visste om Benedikt XVIs avgang syv måneder i forkant, sier 80-åringen i et ferskt intervju med Huffington Post.

Michele Ferrero, den katolske mannen bak det legendariske pålegget Nutella, og som oppkalte sjokoladen Ferrero Rocher etter Massabielle-grotten i Lourdes, døde lørdag 14. februar. Mer her.

... og hvis noen ble sultne på litt alligatorkjøtt: Det er helt greit, selv på fredager i fasten, forsikrer fr. John Zuhlsdorf.