Mosul: Eget marked for stjålet kristen eiendom

Selger stjålne "kristne" varer

Terrorgruppen ISIL har åpnet et noe spesielt marked i Mosul. Her selges nemlig varer stjålet fra kristne hjem og kirker: elektroniske produkter, møbler og kunst. Dette melder det assyriske nyhetsbyrået AINA.

ISIL tok kontroll over Mosul den 10. juni 2014, og byen er i dag så og si tømt for kristne. Utendørsmarkedet har fått navnet "krigsbytte fra nasarenere", og varene som tilbys skal være populære da de både er moderne og billige.

Mosuls hovedbibliotek ble i forrige måned også plyndret av ISIL. Ifølge AP tok soldater seg inn i biblioteket og konfiskerte over 2000 bøker – inkludert barnebøker, filosofiske tekster, poesi og vitenskapelige samlinger. Disse bøkene skal deretter ha blitt brent, da de «fremmer hedenskap og ulydighet moe Allah», ifølge en lokal ISIL-talsmann.