Versjon 1.11 av «Katolsk»-appen for smart­telefoner og nett­brett er klar

App

Appen «Katolsk» kom den 13. januar 2017 i versjon 1.11. Opp­dateringen er en kombina­sjon av utvidelser, feil­rettelser og ordinære opp­dateringer.

De følgende punkter er med i denne versjonen:

  • Lagt inn det filippinske språket cebuano som et av valgene for messens tekster
  • Oppdatert liturgisk kalender til å inkludere år 2017
  • Oppdatert en rekke helgen­biografier
  • Lagt inn korrektur på mange messe­tekster og helgen­biografier

Appen er gratis, og inneholder bl.a. tekstene til dagens messe, helgen­biografier, messens gang på mange språk og mange viktige katolske bønner. Med appen kan man også finne kirker og messe­steder på kartet, slå opp messe­tider og for­berede seg til skriftemål.

Informasjonstjenestens apper kan lastes ned til iPhone/iPad og Android-telefoner, men finnes også tilgjengelig i en vanlig nett­leser. Du trenger altså ikke en smart­telefon. Sjekk ut app.katolsk.no!

Visste du …

… at du kan bruke appen til å oversette messens faste tekster, parallelt i selv­valgt kom­bi­na­sjon, mellom 21 språk? Per dags dato kan du velge mellom Norsk, Nynorsk, Dansk, Svensk, Latin, Engelsk, Tysk, Fransk, Italiensk, Spansk, Portugisisk, Polsk, Vietnamesisk (Tiếng Việt), Litauisk (Lietuvių), Filippinsk (Tagalog), Tamil (தமிழ்), Ungarsk (Magyar), Russisk (Русский), Tsjekkisk (Čeština), Kroatisk (Hrvatski) og nå også Filippinsk (Cebuano). For eksempel, en svenske på ferie i Ungarn kan se messens tekster parallelt mellom de to språkene.

Savner du noen språk? Meld fra til app@katolsk.no. Vær klar over at det vi trenger er en elektronisk versjon av de offisielle faste messetekstene for å legge dette inn i appen. Flere språk er allerede på vei, men meld fra!

Oppdatert 27. januar 2017: Versjon 1.12 inkluderer nå kinesisk som et av messens språk

Informasjonstjenesten/Oslo katolske bispedømme