P. Alpio Ganoy Botero (59) død

P. Alpio, hos oss kjent som Alfeo, Ganoy Botero gikk bort tidlig lørdag morgen, den 10. juni 2017. Han ble 59 år gammel. P. Botero vendte tilbake til Filipinene i 2012, etter å ha virket i Norge i 6 år.

– P. Alfeo var fengselsprest i Davao, og var kjent for sin helhjertede innsats for fangene, særlig for dem som sonet under det strengeste regimet. Hos oss var han i innsats i menighetene i Trondheim og Molde, og huskes fra begge steder med glede og takknemlighet, sier biskop Bernt I. Eidsvig.

P. Botero ble født 17. november 1958 i Tagbilaran, Bohol, Filippinene. Han ble presteviet 5. april 1986 i Assumption church i Davao City av den stedlige erkebiskop, msgr. Antonio Lloren Mabutas, og inkardinert i Davao. Fra 1986 til 2006 var han henholdsvis kapellan og sogneprest i Davao City, før han kom til Trondheim Stift 5. oktober 2006. I perioden han virket i Norge var han Sogneadministrator i St. Sunniva menighet i Molde, fra mars til desember 2007. Deretter kapellan i St. Olav domkirkemenighet i Trondheim fra 1. juli 2009 til 1. september 2012. – P. Alfeo hadde veldig godt lag med ungdommene, og han arrangerte ofte pizzakvelder for dem, sier kansellist Unn Madsø i Trondheim stift.

Biskop Bernt I. Eidsvig ber prestene i Trondheim stift feire requiem for ham og oppfordrer prestene i OKB til å gjøre det samme.

Requiemmessen blir fredag 16. juni kl. 18.00 i St. Olav domkirke i Trondheim.

 

Herre, gi ham den evige hvile, og la det evige lys skinne for ham.
R.I.P.