P. Alpio Ganoy Botero (59) død

Foto: Mats Tande

2012-01-30P. Alpio, hos oss kjent som Alfeo, Ganoy Botero gikk bort tidlig lørdag morgen, den 10. juni 2017. Han ble 59 år gammel. P. Botero vendte tilbake til Filipinene i 2012, etter å ha virket i Norge i 6 år.

– P. Alfeo var fengselsprest i Davao, og var kjent for sin helhjertede innsats for fangene, særlig for dem som sonet under det strengeste regimet. Hos oss var han i innsats i menighetene i Trondheim og Molde, og huskes fra begge steder med glede og takknemlighet, sier biskop Bernt I. Eidsvig.

P. Botero ble født 17. november 1958 i Tagbilaran, Bohol, Filippinene. Han ble presteviet 5. april 1986 i Assumption church i Davao City av den stedlige erkebiskop, msgr. Antonio Lloren Mabutas, og inkardinert i Davao. Fra 1986 til 2006 var han henholdsvis kapellan og sogneprest i Davao City, før han kom til Trondheim Stift 5. oktober 2006. I perioden han virket i Norge var han Sogneadministrator i St. Sunniva menighet i Molde, fra mars til desember 2007. Deretter kapellan i St. Olav domkirkemenighet i Trondheim fra 1. juli 2009 til 1. september 2012. – P. Alfeo hadde veldig godt lag med ungdommene, og han arrangerte ofte pizzakvelder for dem, sier kansellist Unn Madsø i Trondheim stift.

Biskop Bernt I. Eidsvig ber prestene i Trondheim stift feire requiem for ham og oppfordrer prestene i OKB til å gjøre det samme.

Requiemmessen blir fredag 16. juni kl. 18.00 i St. Olav domkirke i Trondheim.

 

Herre, gi ham den evige hvile, og la det evige lys skinne for ham.
R.I.P.