Pave Frans overrasket brudepar

 

 cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpg

OVERRASKELSESPAVEN: Pave Frans sammen med p. Renato dos Santos under bryllupsseremonien i Santo Stefano degli Abissini, Vatikanet,  lørdag 14. juli 2018. 

 

Et medlem av sveitsergarden og hans brasilianske kone ble helt satt ut da pave Frans plutselig steg frem for å velsigne ekteskapet.

  

Tekst: Robin Gomes, Vatican News

 

Lørdag ankom pave Frans til sakristiet rett før bryllupsseremonien skulle begynne. Så bestemte han seg rett og slett for å vie dem.

 

Overraskelse!

Hverken paret eller gjestene ante noe om pavens overraskende trekk, forteller den brasilianske presten Renato dos Santos, som var tilstede i Santo Stefano degli Abissini. P. Renato gikk inn i sakristiet for å forberede seremonien, og til hans store forbauselse satt pave Frans der og ventet på ham. Den hellige far tok ledelsen, og gikk igang med forberedelsene på egen hånd.

– Jeg hadde aldri i livet trodd at jeg skulle finne pave Frans i sakristiet, sier p. Renato. Han forteller om gjester som var  så forundret, at mange faktisk tvilte på om det virkelig var paven som stod for vielsen.

– Jeg så ham som en ordentlig menighetsprest, en hyrde som tok vare på flokken sin, sier p. Renato, og fortsetter:

– Han har alltid vært sånn.

 

Tre verb for det gode ekteskap

Den hellige fars preken tok utgangspunkt i tre verb: å begynne, å stoppe og å gjenoppta (reisen). Tre ord han beskrev som nødvendig for at paret skulle oppleve hele ekteskapets fylde.

– Paven viste hvor nært hans hjerte ekteskapet ligger, fremhever p. Renato.

– Hans kjærlighet for dette sakramentet er stor, fordi det bidrar til å skape en familie med Gud i sentrum, legger den brasilianske presten til.