Frankrike utlyser internasjonal arkitektkonkurranse om Notre-Dame

 

tdbd82e5.jpg

SPIR, REIS DEG: Hovedspiret på den ikoniske Notre-Dame-katedralen i Paris kapitulerte og raste sammen under brannen tidligere denne uka. Nå utlyser Frankrike internasjonal arkitektkonkurranse om å gjenreise spiret. Foto: AP / NTB scanpix

 

Arkitekter over hele verden skal få konkurrere om å gjenoppbygge hovedspiret i Notre-Dame, sier Frankrikes statsminister Édouard Philippe.

Sammen med store deler av taket på katedralen gikk hovedspiret tapt i brannen mandag kveld og natt til tirsdag. Onsdag holdt den franske regjeringen et ekstraordinært møte for å diskutere gjenoppbyggingen av Notre-Dame. President Emmanuel Macron har lovet at katedralen skal være gjenreist innen fem år, enda vakrere enn den var.

Statsminister Philippe sier målet med arkitektkonkurransen er å «gi Notre-Dame et spir som er tilpasset teknikken og utfordringene vi har i dag». Han legger til at myndighetene foreløpig ikke har noe anslag på totalsummen for renovering av katedralen.

– Dette er åpenbart en massiv utfordring, og et historisk ansvar, sier Philippe.

(©NTB)

 

Les mer om Notre-Dame