Oljevigselsmesse med biskop Berislav Grgić i Vår Frue domkirke i Tromsø

Oljevigsel_Tromso_04.jpg

SAMLET: Prestene i Tromsø Stift samlet for å feire oljevigselsmesse med biskop Berislav Grgić. Foto: Elisabeth Librekt Olsen

 

Tirsdag 16. april feiret Berislav Grgić og prestesskapet  i Tromsø stift oljevigselsmesse i Vår Frue kirke i Tromsø. Prestene reiste inn fra Kirkenes, Hammerfest, Alta, Harstad, Narvik, Bodø, Mosjøen og Lofoten for å fornye sine løfter foran biskop Berislav Grgić. Ministrantene kom fra menighetene i Tromsø og Narvik.

 

Her følger biskop Berislavs preken til sine medbrødre:

 

Kjære medbrødre, kjære venner i Kristus!

Ønsker å ta for oss i år de ord som vår forrige pave Benedikt XVI. (i dag er han 92 år) skrev for noen dager siden:

Jesus selv har sammenlignet Kirken med et fiskegarn, hvor der er god og dårlig fisk som Gud selv, når alt kommer til alt, skille fra hverandre. Og en annen lignelse om kirken som et åkerland, hvor det vokser godt korn som Gud selv har sådd, men også ugresset, som `en fiende` likeledes har sådd der, i det skjulte. Faktisk er ugresset i Guds åkerland, Kirken, overmåte synbart, og de dårlige fiskene i garnet viser likeledes sin styrke. Og likevel forblir åkeren Guds åkerland og garnet Guds fiskegarn. Og til alle tider finnes det ikke bare ugress og dårlig fisk, men også Guds såkorn og den gode fisken.

 

Kirken består også i dag ikke bare av dårlig fisk og av ugress. Guds Kirke finnes også i dag, og hun er også i dag nettopp det redskap Gud bruker for å frelse oss. Det er svært viktig å sette hele sannheten opp mot løgner og halvsannheter: Ja, det finnes synd i Kirken, og ondskap. Men også i dag finnes den hellige Kirke som ikke kan gå til grunne. Det finnes også i dag mange ydmyke troende, lidende og elskende mennesker hvor den sanne og elskende Gud viser seg for oss. Gud har også i dag sine vitner (`martyrer) i verden. Vi må bare være våkne for å se og høre dem.

 

Biskop Berislav Grgić

 

Oljevigsel_Tromso_01.jpg

 

Oljevigsel_Tromso_02.jpg

 

Oljevigsel_Tromso_03.jpg