Paven sørger over angrepene

NgbfOV6gGeI.jpg

TERROR: Seks personer mistet livet i et væpnet angrep mot en katolsk kirke i Burkina Faso søndag 12. mai. En av de drepte var presten. Foto: REUTERS/Remo Casilli/NTB Scanpix.

 

Pave Frans uttrykker sin smerte og sorg etter angrepene mot en katolsk kirke i Burkina Faso etter søndagsmessen den 12. mai.  Seks personer, deriblant en prest, ble drept. 

 

Den Hellige Stols pressetalsmann, Alessandro Gisotti, publiserte i går en tweet som uttrykte pavens sorg «da han mottok nyheten om angrepet mot kirken i Dablo, Burkina Faso. Han ber for ofrene, for deres familier og for hele det kristne fellesskapet i landet.»

 

Begynte å skyte

Udåden fant sted i den lille byen Dablo, som ligger 200 kilometer nordøst for hovedstaden Ouagadougou i det vestafrikanske landet i Sahel-regionen.

De troende forlot kirken etter messen klokken 9 da om lag 20 væpnede jihadister på motorsykler omringet kirken og begynte å skyte.

Ifølge øyenvitner, virket det som om angripernes mål var den 34-årige Burkinabe-presten, fader Simeon Yampa, ansvarlig for den interreligiøse dialogen i sitt sogn. Da han forsøkte å flykte, jaget terroristene ham og tok livet hans.

 

Henrettet

Da de returnerte til kirken, tvang terroristene de troende til å legge seg på bakken, og valgte så ut fem stykker som de regelrett henrettet. Terroristene satte så fyr på kirken.

Urbain Kabore, en talsperson for regjeringen, opplyser at angriperne også satte et helsesenter i brann og ødela alle serveringssteder som serverer alkohol.

Det er ingen som så lang har tatt på seg ansvar for angrepet, men det følger handlemåten til muslimske ekstremister, som er svært aktive i dette området. I slutten av april ble en prest og fire andre drept i et tilsvarende angrep. Både kristne og muslimske ledere er blitt angrepet i BurkinaFaso, hovedsakelig nord i landet.  (Vatican News/NTB)

 

Les mer: