Liturgi oversettes til norsk i Roma

 

Besøker blant annet Det engelske kollegium 

Unknown.jpeg

I ÆRVERDIGE OMGIVELSER:  Fra venstre p. Frode Eikenes, p. Mirosław Ksiązek MSF, sr. Ragnhild Bjelland OP, Sigurd Hareide,
Kristin Heffermehl, p. Sigurd Markussen, p. Oddvar Moi og Msgr. Torbjørn Olsen. Fem medlemmer hadde
forfall. Foto: Nils Heyerdahl.

 

Liturgikommisjonen i Norsk Katolsk Bisperåd er samlet til arbeidsmøte i Roma i dagene 12. - 14. november. Møtet finner sted i birgittasøstrenes ærverdige hus Casa di Santa Brigida på Piazza Farnese, der medlemmene også er innkvartert. Blant saker som skal behandles er den norske form på det romerske missale, vigselsritualet og liturgien til minnedagene for tre helgener: biskop Eystein, biskop Torfinn av Hamar og pave Paul VI. Innlagt i programmet er også et møte med den sentrale Gudstjeneste- og sakramentskongregasjonen i Vatikanet, og et besøk i Det engelske kollegium der tre prestestudenter og en prest fra Norge bor for tiden.

Kommisjonens forhandlinger ledes av monsignore Torbjørn Olsen. Ny i kommisjonen er pater Sigurd Markussen.