Ny generalminister for fransiskanerne

Fusarelli.jpegNY GENERALMINISTER: Fransiskanernes nye leder Massimo Fusarelli har allerede mottatt gratulasjoner og lykkeønskninger fra pave Frans. Foto: Vatican News

 

Fransiskanerordenen har valgt den italienske ordensbroren Massimo Fusarelli til ny generalminister.

 

Dette offentliggjorde ordenen sist tirsdag på twitter.

 

Valgt for seks år

58-årige Fusarelli etterfølger Michael Anthony Perry fra USA, som har ledet ordenen siden 2013.

Fransiskanerordenen har rundt 13.000 medlemmer over hele verden.

Ordenens generalkapittel valgte br. Massimo Fusarelli for de neste seks år, frem til 2027. Kapitlet sitter sammen fra den 3. til den 18. juli i det internasjonale kollegiet San Lorenzo da Brindisi i Roma.

 

Hjelper de fattige

Fusarelli er født den 30. mars 1963 og trådte inn i fransiskanerordenen i 1982. Han avga de evige løfter i 1989.

Etter studier ved ordenens høyskole Antonianum i Roma, fikk han oppgaver innen utdanning, videreutdannelse og kall i sin kommunitet. Han har også arbeidet med sammenslåing av ordensprovinser i Norditalia.

 

I fjor ble Fusarelli valgt til provinsialminister for ordenen i regionen Abruzzene-Lazio. For tiden er han guardian, det vil si leder for et klosterfellesskap og sogneprest i San Francesco a Ripa i Roma-bydelen Trastevere. Der vier fellesskapet seg spesielt til arbeidet for de fattige.

Br. Massimo er valgt til Den hellige Frans’ 121. etterfølger.

 

Tilbake i Norge i 1924

Fransiskanerne (Ordo Fratrum Minorum) etablerte seg i Norge i middelalderen. De kom tilbake etter reformasjonen først i 1924. Fransiskanerne i Norge tilhører tre forskjellige ordensprovinser. (kathpress/signum/katolsk.no)

 

 

av Hans Rossiné publisert 15.07.2021, sist endret 17.07.2021 - 14:58