Arendalsuka: Caritas Norge inviterer til arrangement om utenlandsk arbeidskraft

 

Torsdag 19. august kl. 15.15 inviterer Caritas Norge til arrangement om utenlands arbeidskraft. Det blir faglige innledninger, personlige historier og politisk debatt. Dersom du ikke kan delta, kan du se direktesending av arrangementet på Facebook.

 

Bli med Caritas Norge til Arendalsuka og delta på arrangement for å lære mer om utenlandsk arbeidskraft.

 

Hva trenger vi og hvem er vi?

De siste 15 årene har det felleseuropeiske arbeidsmarkedet langt på vei visket ut landegrensene. Samtidig hører vi stadig om behovet for arbeidskraft innen samfunnskritiske funksjoner. Hvem og hvor mange vil det være behov for i årene som kommer for at Norge skal kunne utvikle industri, innovasjon og velferdstjenester?
 
Rettferdigheten som burde følge av retten til fri bevegelse er samtidig tydelig utfordret av sosial dumping, urettferdige arbeidsforhold og tidvis begrensede rettigheter til velferdstjenester. Caritas møter mange innvandrere som ikke får brukt sin medbrakte kompetanse. Hvordan kan vi sikre verdige arbeidsforhold, og hvordan kan vi bedre benytte oss av kompetansen vi allerede har?
 
Medvirkende under arrangementet:

- Martha Rubiano Skretteberg, Generalsekretær, Caritas Norge
- Anne Mette Ødegård, Seniorforsker, FAFO
- Lars Mamen, Fair play Bygg
- Anna-Sofie Ekendahl-Dreyer, Teamkoordinator arbeidsinnvandring, Caritas Norge
- Pawel Matych, Rådgiver, Caritas Arendal
- Tore Storehaug, Stortingsrepresentant, Kristelig Folkeparti
- Marte Mjøs Persen, Ordfører i Bergen, Arbeiderpartiet 

 

Sted: Kulturkammeret – Nedre Tyholmsvei 6

 

 

Les mer: