Biskopen Vardens bok ute på polsk

 

32d937aa-5c16-4ad5-8fb5-ee513127fa80.jpg

UTE PÅ POLSK: Biskop Erik Vardens bok «Lengsel er mitt vesen» er nå utgitt av det store polske forlaget W drodze. Foto: Br. Martin

 

 

Biskop Erik Vardens «The Shattering of Loneliness» ble raskt en suksess med gode anmeldelser i norske og utenlandske medier. Boken er oversatt til syv språk, deriblant norsk, tysk og fransk. Nå er den også ute på polsk.

 

Tekst: Marta Tomczyk-Maryon

ÅTTENDE SPRÅK: Forlaget W drodze har utgitt
biskop Erik Vardens «Lengsel er mitt vesen» på polsk.  

29. juli kom den polske utgaven av Vardens bok, som på download.jpgnorsk bærer tittelen «Lengsel er mitt vesen». Boken ble utgitt av det store katolsk forlaget W drodze, og var i salg 16. august. Snart er den også tilgjengelig som e-bok. Den polske tittelen på boken er «Samotność przełamana».

– Hva overbeviste dere om å presentere denne boken for polske lesere?

– Vi ble anbefalt boken, og bestemte oss for at selv om forfatteren ikke er kjent på det polske bokmarkedet, har boken hans et visst «åndelig glimt», en universell karakter. Biskop Varden har også skrevet introduksjonen til vår bok av sr. Mary David OSB «The Joy of God: Collected Writings». Dessuten elsker vi trappister – vi utgir også Michał Zioło OCSO, den eneste polske trappisten, sier Ewelina Paluszyńska, representant for Vardens polske forlag.  

Polske anmeldere roser også boken:

«Å lese biskop Erik Vardens bok gir leseren gleden av å kommunisere/ bli kjent med forfatterens ekstraordinære personlighet - en ivrig leser av litteratur, følsom lytter til klassisk musikk, tenker/filosof, en mann fordypet i Bibelens meditasjon, en venn av kirkefedrene og helgenene, en elsker av liturgi, en ydmyk munk, som opplever en forandring i hjertet og blir innbygger i universet. Boken ligner et flerfarget stoff med tråder av poesi og musikk gjennomsyret av troens renning. Lyset skinner gjennom dens delikate struktur».

Biskop Michał Janocha

 

«Å være munk er å bebo et grenseløst univers», skriver forfatteren innledningsvis, og så viser han i de følgende kapitlene i denne boken hvor godt han har det som innbygger i en verden med uendelige horisonter. Bibelen, tradisjonen og litteraturen er nøklene som han prøver å nå de dypeste lagene i menneskehjertet med for å vise sin sårhet, men samtidig angi retningen mot Sannheten. Les! Husk! Kom deg på vei!.»

P. Mateusz Zduński OSB

 

  • Den polske utgaven av boken finner du HER 
  • HER finner du den norske utgaven

 

Les mer: