Paven i Bahrain: Satte arbeidernes rettigheter på agendaen

 

NTB_O_6dmL7Cr5w.jpg

PAVE FRANS BESØKER BAHRAIN: Storimam av Al-Azhar-moskeen Ahmed Al-Tayeb, pave Frans og Bahrains kong Hamad bin Isa Al Khalifa deltar på avslutningsseremonien for Bahrain Forum for Dialogue: East and West for Human Coexistence ved Sakhir-palasset, i Sakhir, sør for Manama, Bahrain, 4. november 2022. Foto: NTB / Reuters, Hamad I Mohammed

  

Pave Frans anmodet landets myndigheter om å avskaffe dødsstraff og sikre at menneskerettighetene gjelder for alle landets borgere.

Bahrain er i likhet med Qatar blitt kritisert for manglende beskyttelse av migrantarbeidere, som risikerer overgrep og utnytting når de jobber innen bygg og anlegg, i oljebransjen og som hushjelper. Omtrent halvparten av landets befolkning er utenlandske arbeidere.

Bahrain er også blitt kritisert for systematisk diskriminering av landets sjiamuslimer, som utgjør flertallet av befolkningen.

Pave Frans er på et fire dager langt besøk for å delta på en regjeringsstøttet interreligiøs konferanse som skal fremme dialog mellom øst og vest.

Han skal også besøke den katolske menigheten, som består av rundt 80 000 personer, blant dem migrantarbeidere fra Filippinene.

Gulflandenes første katolske kirke ble etablert i Bahrain i 1939, og landet huser også den største katolske kirken i regionen, som ble åpnet i fjor.

(©NTB)

 

Les mer: