Hele familien Ulma er blitt saligkåret

Søndag 10. september ble for første gang en hel familie saligkåret samtidig: mor, far og syv barn, hvorav ett av barna var ufødt.

 

acq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg

HUSKIRKE: Familier er kalt til å være et bilde på kristent fellesskap, en huskirke. For første gang blir en hel familie, og et ufødt barn, saligkåret sammen. Foto: Vatican News

 

Oversatt av Vuokko-Helena Caseiro – Vatikanstaten

 

Etter angelusbønnen omtalte pave Frans denne familien som en «lysstråle i den andre verdenskrigs mørke» og ba alle på deres eksempel «motvirke våpenmakt med kjærlighetsmakt, voldsretorikk med utholdende bønn».

I Markow i Polen ble i dag ble martyrene Józef og Wiktoria Ulma samt deres syv barn saligkåret: Hele denne familie ble utryddet av nazistene den 24. mars 1944 for å ha gitt tilflukt til forfulgte jøder. Det hatet og den volden som preget den tiden motvirket de med evangelisk kjærlighet. Måtte denne polske familien, som var en lysstråle i andre verdenskrigs mørke, for oss alle være et forbilde å etterligne når det gjelder iver for det gode og tjeneste for dem som er i nød. En applaus for denne familien av salige!

Og la oss på deres eksempel føle oss kallet til å motvirke våpenmakt med kjærlighetsmakt, voldsretorikk med utholdende bønn. La oss gjøre det framfor alt for de mange land som er rammet av krig; la oss spesielt intensivere vår bønn for det lidende Ukraina.