XXVI Generalkapittel i St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon

 

 

Det XXVI Generalkapittel for St. Elisabethsøstrenes Kongregasjons har valgt ny generalpriorinne og  nye generalrådssøstre. 

 

Tekst: St. Elisabethsøstrene

NY GENERALPRIORINNE:
Søster M. Rafaela Fischbach 

Unknown 2.jpegDet XXVI Generalkapittel for St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon valgte 28. september 2023 søster M. Rafaela Fischbach (bildet t.h.) til ny generalpriorinne. Hun kommer opprinnelig fra Toruń-provins, men tilhørte den Tyske provins før hun begynte sitt virke i generalrådet i Roma.

29. september 2023 ble fire generalrådssøstre valgt:

  1. generalvikar Søster M. Weronika Tomczyk
  2. generalrådssøster sr. M. Katarzyna Mróz
  3. generalrådssøster sr. M. Patrycja Sobinek
  4. generalrådssøster sr. M. Aleksandra Leki

 

Kapittelet varer til 14. oktober. 47 søstre deltar, og de representerer provinser, regioner og steder, som er direkte underlagt generalatet. Kapittelets hovedtema er hentet fra Romerbrevet: «Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved den Hellige Ånd, som er oss gitt». (Rom 5,5)

I kraft av Den Hellige Ånd; la oss forbli trofaste til vår karisma og kongregasjonens åndelighet.

 

Seremoni for martyrsøster sr. M. Paschalis Jahn

Under Generalforsamlingens møte 6. oktober i år vil søstrene delta i seremonien hvor relikvier av vår salige martyrsøster sr. M. Paschalis Jahn innsettes i helligdommen for martyrer fra det XX. og XXI. århundre på den romerske Tiberina-øya.

Begivenheten skjer på anmodning av hans eminense Adam Kwiatkowski, Polens ambassadør til Den hellige stol. Fra kl. 19.00 vil det være anledning til å besøke helligdommen, og deretter kl. 20.00 blir det høytidelig Ordets liturgi etterfulgt av høytidelig prosesjon, hvor sr. M. Paula Zaborowska CSSE, generalpostulator i saligkåringsprosessen, bringer vår salige sr. M. Paschalis relikvier inn til helligdommen.