Bokhandlerens beste julegavetips

 

e43156bb-1012-42e4-94b4-f14a7f1264e6 2.jpg

JULESTEMNING HELE UKEN: St. Olav katolske bokhandel i Akersveien 14 byr på klassisk, kristen julestemning. Før jul er åpningstidene kl. 10 – 17 på hverdager, 11 – 16. på lørdag og 12 – 16 på søndag. 

 

På jakt etter den perfekte julegaven? St. Olav bokhandel, som ligger i Akersveien 14, Oslo, er stedet å besøke. Hos bokhandler Joachim Teigen og hans kolleger finner du et rikt utvalg av julekort, julekrybber, juledufter som kan glede deg og dine!

 

Tekst: Marta Tomczyk-Maryon

KLASSIKER: Julekrybben kan man samle på
over år. Her ser du Jesusbarnet med krybbe
i krybben «Ulrich». Ill: St. Olav bokhande
l

UWA700003.jpgBokhandler Joachim deler sine beste julegavetips med oss, og han trekker først frem en en gave med rik tradisjon: 

 
Tips 1: 

– Julekrybben er et klassisk valg, spesielt for barn. Vi har mange varianter i butikken, fra enkelte figurer til komplette sett. Prisene varierer fra rundt 300 kroner til betydelig mer. Dette gir en fin mulighet for dem som ønsker å bygge opp sin egen julekrybbe gradvis. De kan å kjøpe litt etter litt over flere år. Det er virkelig en perfekt julegave, sier Joachim Teigen.

Det er verdt å merke seg at bokhandelen holder åpent hele syv dager i uken før jul.

Åpningstidene er: kl. 10 – 17 på hverdager, 11 – 16. på lørdag og 12 – 16 på søndag.  

– Du er hjertelig velkommen for å ta en kikk, prat – eller handle, sier Joachim.  

 

 

DUKKE: Jomfru Maria-dukken finner du
i St. Olav bokhandels kjeller. Ill: St. Olav bokhandel

850022924620.jpgTips 2: Helgendukker

I bokhandelkjelleren tilbyr Joachim et rikt utvalg av barneartikler.  Mange av varene er også tilgjengelige i deres nettbutikk. Likevel, et besøk til butikken anbefales for å oppleve hele utvalget og den gode førjulsatmosfæren.

I kjelleren finner du en masse som barna vil kunne ha både nytte og glede av, slik som helgendukker. De er veldig populære blant de yngste barna. 

– Disse dukkene er i en lav prisklasse, noe som gjør dem til perfekte gaver for barn. Jeg anbefaler dem på det varmeste, sier Joachim.

 

 

 

 

 

 

 

RØKELSESKAR: Bokhandelen fører et rikt sortiment
røkelseskar med tilhørende røkelse. Ill: St. Olav bokhandel

32-283 2.jpgTips 3: Gull, røkelse og myrra

Iallfall røkelse: For å legge til ekstra julekos kan du boltre deg i bokhandelens utvalg av røkelse og røkelseskar. 

– Dette skaper virkelig julestemning i mange hjem. Den særegne duften og atmosfæren som oppstår, bidrar til å bringe den varme og koselige følelsen av jul, forteller Joachim.

 

 

 

«Du er hjertelig velkommen for å ta
en kikk, prat – eller handle!» 

Joachim Teigen, bokhandler

 

 

 

 

KVALITET: Klosterprodukter er kjent for høy
kvalitet. Her såper og kremer fra Tautra
Mariakloster. Foto: Marta Tomczyk-Maryon

large.jpgTips 4: Klosterprodukter 

Bokhandelen har et variert utvalg av produkter fra ulike klostre, noe som skiller dem fra bokhandler flest.  En populær gaveartikkel er julesåpen fra Tautra, som inneholder essensielle oljer av kanel, nellik, pepper og appelsin.

– Den er både vakker og god å bruke, og er et et spesielt populært gavevalg, sier Johachim.

Han forteller at at bokhandelen legger vekt på å tilby produkter som ikke bare er fine å se på, de skal også ha høy kvalitet.

– For menn vil jeg trekke frem den kombinerte sjampobar og skjeggsåpe. Det er en velduftende og praktisk gaveidé, sier Joachim før han legger til: 

– At disse produktene kommer fra klostre, tilfører en ekstra dimensjon av kvalitet og omtanke, som sannsynligvis vil bli verdsatt av dem du gir til.

JOACHIM TIPSER: Les mer om hvilke
bøker Joachim anbefaler for julen 2023.  

037010e8-f30e-49e9-94c7-17e7027b4423.jpgTips 5: Bøker!

Jul er også en tid for å lese bøker. I en egen sak trekker bokhandler Joachim frem sine beste tips til bøker som passer under juletreet!

 

Les mer