Fransiskansk LHBT+-oppdrag

La_72.jpg

LA 72: Husly og beskyttelse ved Mexicos grense i sør. Foto: Wikimedia commons. 

 

Fransiskanere i Mexico driver senter for flyktninger, med trygge områder for LHBT+-personer.  

 

Tekst: Linda Therese Utstøl
 

Fr. Casey, influenser og fransiskaner, kaller plattformen sin på sosiale medier Breaking in the Habit. I denne videoen viser han hvordan fransiskanerordenen jobber for å møte de ulike behovene for flyktninger i Mexico. Alle flyktninger er sårbare, men kvinner, mindreårige og LHBT+-personer er spesielt utsatt for seksuelle overgrep og vold, også fra andre flyktninger.

På senteret, La 72, oppkalt etter en massakre av 72 flyktninger i 2010, ble det dessverre også munkenes erfaring. Det ble nødvendig å lage trygge området for utsatte grupper. Br. Casey sier han tror Kirken har mye å lære av fransiskanernes arbeid i Mexico.    

 

 

 

Les mer: