Den hellige Corbasius av Quimperlé (600-t)

Minnedag: 19. mars

Den hellige Corbasius (fr: Corbase) levde på 600-tallet i Bretagne i Nord-Frankrike. Han var abbed for et kloster i Quimperlé i Finistère, og uten tvil var han bemerkelsesverdig, ettersom hans minne er bevart. Hans minnedag er 19. mars.

Corbasius er mest kjent for sin rolle i den hellige biskop Goeznoveus av Léons voldelige død. Ledsaget av sin bror Majan dro biskopen til Quimperlé for å se på klosteret som Corbasius bygde der, men han begynte å prise arkitekturen til sin egen kirke. Dette gjorde arkitekten så fornærmet at han lot sin hammer falle ned fra stillaset og rett i den kritiske helgenens hode. Dette skjedde trolig den 25. oktober 675.

Majans sorg ble enda større da Corbasius forsøkte å sikre seg levningene av den myrdete helgenen. Han gikk imidlertid med på å la Majan få de knoklene han var i stand til å identifisere som sin brors. Da ba Majan hele natten, og neste morgen la han ut et laken for knoklene, som på mirakuløst vis selv samlet seg til et helt skjelett, som den sørgende Majan da kunne ta med seg.

Kilder: Infocatho, glaubenszeugen.de, sacred-texts.com - Kompilasjon og oversettelse: p. Per Einar Odden

Opprettet: 12. juni 2012

av Per Einar Odden publisert 12.06.2012, sist endret 28.12.2015 - 12:06