Ny fransiskanerpater

En ny fransiskanerprest er den 15. januar kommet til fransiskanernes ordenskommunitet på Enerhaugen i Oslo: Pater Jan-Baptist Hilligers O.F.M. (58 år). Han snakker foruten nederlandsk også engelsk, tysk og fransk, og har allerede lært seg godt nok norsk til å feire messen. Han ble født i Meersen nær Maastricht i det sydlige Nederland, og trådte inn i fransiskanerordenen i 1961, og ble presteviet i 1968. Han har blant annet vært arbeiderprest i Frankrike og i en lang periode eneboer i Nederland - det går an selv i et så tett befolket land.

Dermed blir det fem fransiskanere på Enerhaugen, medregnet en novise. I tillegg bor tre fransiskanere i Akersveien nær St. Olavs katolske domkirke, og én på Nordstrand.

av Webmaster publisert 16.01.1997, sist endret 16.01.1997 - 19:55