Kirkenes verdensråd går mot militær aksjon mot Irak

Verdens regjeringer bør stå imot press fra USA om militær aksjon mot Irak. Det mener Kirkenes Verdensråd, som er en samarbeidsorganisasjon for protestantiske og ortodokse kirker med hovedkontor i Genève. I likhet med FNs økonomiske sanksjoner vil det bare føre til økt lidelse for sivilbefolkningen, uttalte Kirkenes Verdensråd fredag 30. januar. En delegasjon fra organisasjonen har besøkt Irak og sier at kirker rundt om i verden bør legge press på sine lands ledere for at de skal "gjøre motstand mot trusler om militær inngripen for å tvinge Irak til å oppfylle kravene fra FNs sikkerhetsråd".

Delegasjonens sju medlemmer mener også at FNs sanksjoner bør revurderes. "Gruppen fra Kirkenes Verdensråd er urolige over at situasjonen de siste månedene er forverret, og over omfanget av den lidelse de møtte", kan man lese i en rapport som ble publisert av KVs hovedkvarter i Genève. Delegasjonens sju medlemmer besøkte Irak 18.- 25. januar og reiste rundt i landet. Blant medlemmene var erkebiskopen av Aleppo i Syria og representanter for de nordamerikanske presbyterianske og episkopale kirkene, den anglikanske kirke samt fra kirker i Kenya, Norge, Kypros og Pakistan.

Vatikanradioen/OB o: pe

av Webmaster publisert 06.02.1998, sist endret 06.02.1998 - 14:56