Paven besøker romersk familie

Søndag 1. februar besøkte pave Johannes Paul II en familie i Roma og innledet dermed en rekke familiebesøk som en del av bispedømmet Romas åndelige forberedelse foran det tredje kristne årtusen. Den 77-årige paven tok heisen opp til femte etasje i en leiegård i området Prati nær Vatikanet og gikk inn i dagligstuen hos familien Manago, der han småpratet med tre generasjoner av familien. Den 67-årige butikkeieren Giuseppe Manago og hans 53-årige hustru, sykepleieren Annunziata, presenterte sine tre tenåringsbarn for paven sammen med Giuseppes foreldre, 87 og 81 år gamle. Deretter velsignet han dem og ga dem et eksemplar av Apostlenes Gjerninger, som i løpet av året skal deles ut til alle romerske familier etter fjorårets utdeling av Markusevangeliet.

Paven utførte hjemmebesøket i tilknytning til et besøk i en menighetskirke i nærheten. Paven tar sin rolle som biskop av Roma alvorlig og pleier å besøke en menighet hver søndag når han er i Roma. Hans engasjement for bispedømmet Roma er blitt intensivert i den åndelige forberedelsen til 2000-årsfeiringen av jesu fødsel. Pavens hjemmebesøk hos familien Manago er det første i en rekke besøk hos Romas familier som en stor gruppe misjonærer, legmenn, prester og nonner skal utføre i denne åndelige forberedelse eller "misjon".

Den åndelige forberedelsen pågår på mange plan. Mandag overleverte paven til bispedømmet Roma også en ny stiftskonstitusjon ("Ecclesia in Urbe"), som bygger på konklusjonene fra Romas stiftssynode, som pågikk i mange år. Den forrige konstitusjonen ble skrevet av Paul VI (pave 1963-78). Med den nye konstitusjonen vil paven stimulere bispedømmet Roma til å være aktivt og misjonerende for å kunne ta imot de tusenvis av pilegrimer som kommer til å besøke Roma under jubelåret.

Vatikanradioen/OB o: pe

av Webmaster publisert 06.02.1998, sist endret 06.02.1998 - 14:56