Kardinal Pironio gravlagt

Lørdag 7 februar feiret pave Johannes Paul II begravelsesmesse i St. Peterskirken for kardinal Eduardo Pironio, som organiserte Den katolske Kirkes verdensungdomsdager, fra det første møtet i Roma i 1985 til møtet for mange millioner i Manila i 1995. Pironio var 78 år gammel og kom fra Argentina. Etter å ha vært biskop i sitt hjemland ble han kalt til Vatikanet av pave Paul VI og ble kardinal i 1976. I Vatikanet har han ledet to kontorer: Kongregasjonen for ordensliv og Rådet for legfolk. Hans etterfølger der, som nå altså organiserer verdensungdomsdagene, heter Francis Stafford og var biskop i Denver i USA da kardinal Pironio organiserte en verdensungdomsdag der i 1993. Verdensungdomsdagene har blitt betydningsfulle for å skape en positiv og internasjonal katolsk identitet for ungdommer i den moderne verden.

Vatikanradioen/OB o:pe

av Webmaster publisert 09.02.1998, sist endret 09.02.1998 - 13:56