Nye krav om åpning av arkivene

(Kathpress) - Den amerikanske jødiske organisasjonen Anti-Defamation-League gjentar kravet om at Vatikanet burde åpne arkivene fra tiden for utryddelsen. Paven tok i januar imot en delegasjon, blant annet med rabbineren David Rosen fra Jerusalem, som er engasjert i dialogen mellom Vatikanet og jødene.

Vatikanet har henvist til de elleve bindene «Den hellige Stols akter og dokumenter fra Den andre Verdenskrig». I arkivene finnes ingenting som skulle behøves å legges til, forklarte Vatikanets pressetalsmann i desember. Den hellige Stols virksomhet kan ikke skilles fra Kirkens åndelige oppdrag. Dokumentene inneholder slikt som hører til den menneskelige privatsfære, og som ikke bør offentliggjøres i personenes levetid.

Krav om at arkivene skal åpnes har også blitt fremført av kardinal Achille Silvestrini, en av de innflytelsesrike i kurien.

(Katolskt magasin 2/1998 o: pe)

av Webmaster publisert 07.03.1998, sist endret 07.03.1998 - 21:11