Arnstein Brodersen prestevies

2. påskedag blir Arnstein Brodersen presteviet i Klosterneuburg utenfor Wien. Det er Wiens erkebiskop, kardinal Christoph Schönborn som står for ordinasjonen, men biskop Gerhard Goebel vil også være tilstede. Arnstein Brodersen ble født i Misvær i 1955 og vokste opp i Mo i Rana. Han konverterte til katolisismen mens han studerte, og arbeidet som lege i nærmere 10 år før han inntrådte hos Augustiner Korherrene i Klosterneuburg og fikk klosternavnet Alois. Dom Alois, som tiltalen er, avsluttet i fjor sine studier og tok magistergradseksamen på tema: Nordpolmisjonen. Klosteret har i dag fire korherrer fra Norge, foruten Dom Alois: Dom Markus (Bernt I. Eidsvig), Dom Mattias (Joseph Hoang Vinh) og Dom Simon (Nguyen Ngoc Dung).

av Webmaster publisert 07.04.1998, sist endret 07.04.1998 - 17:35