Paven takker Gud for fred i Nord-Irland

Andre påskedag takket paven Gud for fredsavtalen for Nord-Irland, som ble undertegnet langfredag etter 21 måneders forhandlinger. Han sa at landets prøvede borgere nå kan håpe på en bedre fremtid. «Jeg oppfordrer dere til å takke Gud for de positive resultatene som er oppnådd de siste dagene i Nord-Irland», sa Johannes Paul II. «Disse kjære folk, som har vært så lenge prøvet, kan nå se mot fremtiden med større fortrøstning».

Dette sa paven i forbindelse med mandagens middagsbønn «Regina coeli» til menneskene som hadde samlet seg på plassen foran pavens sommerresidens Castel Gandolfo i fjellene sørøst for Roma. Paven bega seg dit på formiddagen andre påskedag for å hvile etter påskens intensive gudstjenester og messer i Roma.

Paven sa at det er viktig at de som er innblandet, våger å gjøre håndgripelige gester. «La oss be Gud at hver og en lytter til sin samvittighet og finner mot til å gjøre ansvarsfulle og håndgripelige gester som gjør det mulig for alle å gå på fredens vei sammen og unngå alt som kan føre tilbake til hat og vold», sa han.

Paven har ofte oppfordret til en slutt på volden i Nord-Irland. I løpet av tre tiårs konflikt har over 3.200 mennesker blitt drept.

Fra Vatikanradioen 13.4.1998/OB; o: pe

av Webmaster publisert 15.04.1998, sist endret 15.04.1998 - 20:15