Biskoper får ikke reise til Vatikanet

Den kinesiske biskopen Duan Yinming, en av de to biskopene som paven har inviterte til bispesynoden om Asia i Vatikanet, sa mandag til det italienske nyhetsbyrået ANSA at de kinesiske myndighetene nekter å utstede et pass til ham. Det samme gjelder hans hjelpebiskop, som også er invitert til Vatikanet. Årsaken er delvis at Vatikanet ikke har diplomatiske forbindelser med Kina, og delvis at Vatikanet ikke har diskutert spørsmålet med Kinas regjeringskontrollerte «patriotiske» kirke. Biskop Duan er 90 år gammel og ble utnevnt av pave Pius XII i 1949, før Maos revolusjon. Hans utnevnelse anerkjennes derfor av den patriotiske kirken, som ble skapt på 1950-tallet. Deres biskoper blir utnevnt av Kinas regjering.

Vatikanradioen/OB 27.4.98, o: pe

av Webmaster publisert 28.04.1998, sist endret 28.04.1998 - 10:25