Biskop myrdet

En biskop i Guatemala som var forkjemper for menneskerettighetene, ble myrdet natt til mandag. Biskop Juan Gerardi Conedera ble myrdet i Guatemalas hovedstad. Han var 75 år og hjelpebiskop i erkebispedømmet Guatemala. I løpet av den 36 år lange borgerkrigen mellom regjering og gerilja som ble avsluttet med fredsavtalen i 1996, kjempet han for demokrati og menneskerettigheter. Under sitt siste besøk i Guatemala 5.-9. februar 1996 møtte pave Johannes Paul II biskop Gerardi flere ganger.

Man vet ennå ikke hvem som drepte biskop Gerardi. Fredsprisvinneren Rigoberta Manchu sa til nyhetsbyrået AFP at hun trodde at biskopen ble drept av dødspatruljer som vil sette en stopper for fredsprosessen i landet.

Vatikanradioen/OB 27.4.98, o: pe

av Webmaster publisert 28.04.1998, sist endret 28.04.1998 - 10:25