Paven med sterk uttalelse etter mordet på guatemaltekisk biskop

Vatikanstaten (CWNews.com) - Pave Johannes Paul uttrykte tirsdag sin avsky over mordet på en guatemaltekisk biskop på søndag og kalte det "en avskyelig forbrytelse."

Hjelpebiskop Juhan Gerardi Conedra av Guatemala By, som var leder for erkebispedømmets menneskerettighetskontor, ble drept i noe som later til å være en hevnaksjon for offentliggjørelsen av en rapport som kritiserer hæren for brudd på menneskerettighetene under den 36 år lange borgerkrigen i landet. Paven sa at mordet er et eksempel på meningsløs vold i dette sentralamerikanske landet.

"Jeg uttrykker min sterke avsky over denne voldshandlingen som er et angrep på fredelig sameksistens," sa paven, som sist besøkte Guatemala i 1996. Jeg håper inderlig at denne avskyelige forbrytelsen, som har tatt livet av en mann som var en sann fredens tjener og utrettelig arbeidet for harmoni blant alle deler av befolkningen, tydelig vil vise hvor meningsløs vold er."

av Webmaster publisert 29.04.1998, sist endret 29.04.1998 - 20:29