Erkebiskop Zubeir Wako arrestert

Erkebiskop Gabriel Zubeir Wako av Khartoum ble arrestert i dag, 1. mai. Arrestasjonen var beordret av en sudanesisk domstol den 22. april.

Erkebiskop Zubeir Wako ble arrestert av tre politimenn som kom til hans kontor, og arresterte flesteparten av hans stab. De andre ble løslatt etter kort tid, men erkebiskopen ble holdt innesperret - skjønt den apostoliske nuntius (den pavelige ambassadør) fikk lov til å besøke ham.

Erkebiskop Zubeir Wako anklages for å ha forsømt å betale en kjøpmann for varer som erkebispedømmet hadde bestilt for distribusjon til flyktninger fra Sør-Sudan. Erkebispedømmet sier at varene aldri ble levert, og erkebiskopen har derfor nektet å betale. Anklagene mot erkebiskopen ble fremsatt av en embedsmann i regjeringen som er en slektning av den aktuelle kjøpmannen.

I går hadde erkebiskop Zubeir Wako et møte med lederen for den domstol som har anklaget ham, og innhentet tillatelse til å forlate Khartoum for å delta i fredssamtaler mellom regjeringen i Khartoum og opprørerne i Sør-Sudan. Disse samtalene skal finne sted i Kenyas hovedstad Nairobi tidlig i neste uke. Det er nå uklart om erkebiskopen vil få tillatelse til å delta.

(CWNNews.com)

av Webmaster publisert 02.05.1998, sist endret 02.05.1998 - 02:03