Arrestert erkebiskop igjen fri

Khartoum (KAP) - Den katolske erkebiskopen av Khartoum, Gabriel Zubeir Wako, er igjen satt fri etter en kort tid å ha vært fengslet av det sudanesiske statssikkerhetspolitiet. Dette melder pressetjenesten til Comboni-misjonærene i Roma. Både katolske legfolk og prester og den apostoliske nuntius i Sudan, Marco Dino Brogi, protesterte hos politiet mot arrestasjonen av erkebiskopen. Zubeir ble løslatt på betingelse av at han ville møte for landets øverste domstol.

Bakgrunnen for arrestasjonen er en rettstvist om en angivelig ikke betalt levering av hjelpesendinger. En handelsmann har beskyldt Den katolske kirke for ikke å ha betalt en regning på over 30.000 dollar for matvareleveranser fra årene 1988 til 1990. Retten dømte deretter erkebiskopen til å betale rundt 500.000 dollar, alternativt fengselsstraff.

Etter erkebiskop Zubeirs kortvarige fengsling er det usikkert om han vil delta i fredssamtalene for Sudan, som etter planen skal finne sted de nærmeste dagene i den kenyanske hovedstaden Nairobi.

Kathpress 3.5.98; o: pe

av Webmaster publisert 04.05.1998, sist endret 04.05.1998 - 10:51