Euro avløser lire

Vatikanstaten (KAP) - Vatikanet vil også delta i den europeiske valutaunionen. En medarbeider i det vatikanske statssekretariatet sa mandag til det østerrikske nyhetsbyrået Kathpress at Euro ville bli den offisielle valutaen i Vatikanstaten. Den hellige Stol har en monetær avtale med Republikken Italia, og nå er det i gang et felles arbeid for å erstatte lire med euro i avtalen. Også alle oppgjør med Vatikanstaten skal foregå med den nye europeiske valutaen.

Åpenbart planlegger Vatikanet å innføre euroen helt fra starten når den europeiske valutaunionen trer i kraft. Til nå har Vatikanstaten vært forbundet med det italienske valutaområdet, og gir ut egne mynter i lire som også er gyldige i Italia.

Kathpress 4. mai 1998; o: pe

av Webmaster publisert 05.05.1998, sist endret 05.05.1998 - 00:40