Kardinal Groer har forlatt landet

Wien (KAP) - Kardinal Dr. Hans Hermann Groer OSB har forlatt Østerrike, opplyste velinformerte kirkelige kilder til det østerrikske nyhetsbyrået Kathpress. Dermed har han handlet i tråd med sin erklæring fra tirsdag etter påske, da han sa seg villig til å følge de pålegg paven måtte komme med.

Siden torsdag i forrige uke har han oppholdt seg i klosteret til Nasaret-søstrene i Dresden-Goppeln. Kongregasjonen «Nasaret-søstrene av den hellige Frans» ble grunnlagt i Dresden i 1928, og i bydelen Goppeln ligger moderhuset med et tilknyttet gamlehjem. Kongregasjonen har flere hus i de tyske bispedømmene Augsburg, Paderborn og Trier. Moderhuset i Goppeln overlevde også under kommunisttiden i det gamle DDR. Kongregasjonens arbeidsfelt er sykepleie, familiehjelp og sjelesorg.

Kathpress 5. mai 1998; o: pe

av Webmaster publisert 05.05.1998, sist endret 05.05.1998 - 21:38